Romana English English
Înapoi la Arhiva

TOT CE AI VĂZUT SE VA ÎMPLINI

3 noiembrie - 3 decembrie 2023.
Muzeul de Artă Brașov și Mobius Gallery, în parteneriat cu Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, organizează expoziția artistului basarabean Andrei Gamarț, intitulată TOT CE AI VĂZUT SE VA ÎMPLINI în perioada 3 noiembrie - 3 decembrie 2023. 
 
Fin observator al fenomenelor și realităților formulate la limita perceptibilului, Gamarț explorează teme precum timpul, memoria, spațiul și, în special, lumina, ca materie primordială. În centrul preocupărilor sale artistice, se află relațiile care se formulează între aceste elemente și felul în care ele sunt sesizate sau, dimpotrivă, omise de către receptorul conștient.
 
Expoziția cuprinde lucrări din diferite perioade de creație, mare parte dintre ele realizate între 2017 și 2023, stabilind astfel premisele unei concluzii cu privire la interogările artistului, exprimate în cele mai recente serii. Astfel, privitorul poate parcurge cronologic itinerariul procesului de creație și a indexului tematic formulat de preocupările artistului din ultimii ani.