Saloanele Naționale "Fotografia Anului" ,
și "Cupa Fotocluburilor"
11 ianuarie - 6 februarie 2011Muzeul de Artă Brașov găzduiește în perioada 11 ianuarie - 6 februarie 2011 două expoziții de fotografie de excepție, Salonul Național „Fotografia Anului” și Salonul Național „Cupa Fotocluburilor”. Expozițiile sunt organizate de Asociația Artiștilor Fotografi din România în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Național cu participare internațională „Luna Fotografiei din România” (11 ianuarie - 10 februarie 2011) sub patronajul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și a Institutului Cultural Român, precum și sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). Festivalul va debuta pe data de 11 ianuarie 2011, care, prin Hotărârea Guvernului României nr. 458 din 05.05.2010 a fost declarată ca Ziua Artei Fotografice din România. Această zi este legată de ziua de naștere (11 ianuarie 1812) a primului fotograf de război de lume, Carol Popp de Szathmary. 

Marți, 11 ianuarie 2011, începând cu ora 12.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21, vor avea loc evenimentele inaugurale ale Festivalului Național cu participare internațională "Luna Fotografiei din România": festivitatea de deschidere, vernisajul Saloanelor Naționale "Fotografia Anului" și "Cupa Fotocluburilor" și înmânarea premiilor. Invitați de onoare sunt Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, domnul Kelemen Hunor, și Președintele Consiliului Județean Brașov, domnul Aristotel Căncescu.

În cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Național va avea loc înmânarea de către ofițerul de legătură a României la FIAP, domnul Csaba Balási E.FIAP/g, a celor 10 distincții internaționale FIAP, acordate artiștilor fotografi din România pentru rezultatele obținute la saloanele internaționale de artă fotografică organizate în diferite părți ale lumii. Ceremonia va fi urmată de înmânarea de către  Directorul Departamentului Saloane și Distincții al AAFR, domnul Mircea Anghel A.FIAP, a unor distincții naționale acordate artiștilor fotografi membri ai AAFR. În încheierea festivității va avea loc vernisajul Saloanelor Naționale Fotografia Anului și Cupa Fotocluburilor de către directorii saloanelor: Mihai Moiceanu E.FIAP/g, vicepreședintele AAFR, respectiv Ștefan Tóth A.FIAP, președintele AAFR. De la ora 16.00, tot la sediul Muzeului de Artă din Brașov, va avea loc un Colocviu Național în care vor fi dezbătute o serie de probleme de actualitate legate de arta fotografică.

Salonul „Fotografia Anului” este deschis participării tuturor fotografilor profesioniști sau amatori, propunându-și să recompenseze cele mai reușite fotografii ale anului 2010 la secțiunile: Fine art, Fotojurnalism, Modă și glamour, Natură, Nud, Nuntă, Peisaj, Portret, Publicitate și Sport. Salonul „Cupa Fotocluburilor” își propune să premieze fotocluburile care s-au remarcat printr-o activitate deosebită pe parcursul anului 2010. Evenimentele dedicate fotografiei vor continua la Muzeul de Artă Brașov și pe parcursul lunii februarie 2011, când se vor deschide Salonul Național al Tineretului și expoziția „Fotograful anului”. 


Premiile Fotografia Anului - Ediția 2011

Program Luna Fotografiei 2011


Saloanele Naționale "Fotografia Anului" și "Cupa Fotocluburilor" - Aspecte din expoziție


 

 

   Festivitatea de deschidere - "Luna Fotografiei din România" 


 
 
Afișul evenimentului

Afișul evenimentului