TERRAVISION - Luminița Gliga
30 iulie - 3 septembrie 2008

Afișul expoziției
Afișul expoziției

Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 30 iulie - 3 septembrie 2008 expoziția de pictură TERRAVISION a artistei brașovene Luminița Gliga . Vernisajul expoziției și lansarea catalogului TERRAVISION vor avea loc miercuri, 30 iulie, orele 12, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21. Evenimentul va fi  onorat de prezența unui invitat special, domnul Gheorghe Vida, reputat istoric și critic de artă, ce va prezenta creația Luminiței Gliga și catalogul TERRAVISION.

Luminița Gliga, absolventă a Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Plastice, secția Pictură (clasa prof. Sorin Ilfoveanu), doctor în Arte Vizuale al Universității Naționale de Arte Bucuresti, este unul dintre tinerii artiști brașoveni cu o prezență expozițională deosebit de activă, atât în țară cât și peste hotare, creația sa fiind răsplătită cu numeroase premii.

Expoziția TERRAVISION cuprinde 40 de lucrări, dintre cele mai recente creații ale artistei, reunite în două cicluri tematice: cel al „peisajelor interpretate", consemnări subiective ale locurilor vizitate în ultimii ani, și ciclul intitulat "autobiografie în imagini", reunind o serie de autoportrete interpretative expuse cu prilejul susținerii  tezei de doctorat „Elemente de expresivitate plastică ale autoportretului în pictura europeană a sec. XIX și XX".

 

TERRA ar putea fi considerată ca fiind aceeași pentru toți. Proiectul TERRAVISION își propune ca prin imaginea pictată să surprindă lumea și să o ofere contemplatorului așa cum artistul o vede și o înțelege.

Expoziția TERRAVISION de la Muzeul de Artă din Brașov (august 2008) cuprinde două cicluri: unul este cel al „peisajelor interpretate" care au ca punct de plecare locurile prin care am ajuns, locuri care au reusit să-mi transmită îndemnul creației; cel de-al doilea este cel al autoportretelor numit și AUTOBIOGRAFIE ÎN IMAGINI și au fost  expuse la susținerea  tezei de doctorat „Elemente de expresivitate plastică ale autoportretului în pictura europeană a sec. XIX și XX" în ianuarie 2008 la Galeria UNA a Universității Naționale de Arte din București. Ansamblurile dedicate autobiografiei în imagini pictate sunt abordate asemeni unei teme anterioare - Fragmentarium Efes - .

 

Vernisaj