Salonul Județean de Artă Contemporană
Brașov 2008

Salonul Județean de Artă Contemporană, desfășurat în perioada 19 decembrie 2007 – 20 ianuarie 2008, ajuns la a treia ediție organizată în sălile Muzeului de Artă Brașov, s-a consacrat ca o manifestare expozițională intrată deja în tradiția vieții culturale din orașul nostru. Pe simezele muzeului sunt expuse creațiile a 88 de artiști contemporani din județul Brașov, dar și invitați din alte județe.


Din mai multe puncte de vedere Salonul Județean este în peisajul expozițional un eveniment singular. Numai aici amatorii de artă, dar chiar și artiștii, pot cuprinde dintr-o singură privire întreaga panoramă a artei contemporane brașovene. Salonul reflectă ca într-o oglindă viața artistică locală, cu poveștile sale de succes dar și cu inerentele sale slăbiciuni.


Mai este și un loc privilegiat de întâlnire între artiști, care pe parcursul unui an lucrează și expun de obicei pe cont propriu. În mai mare măsură decât în alte situații, artiștii care expun la Salon își supun creația nu numai aprecierii publicului dar și celorlalți expozanți, fiecare funcționând ca o instanță critică pentru confrații săi. Salonul este însă și o expresie a solidarității de breaslă.


Salonul poate fi privit și ca o punte între diferite generații. Lucrările din expoziție aparțin atât unor studenți ai academiilor de arte plastice și unor tineri artiști ce caută să se afirme, dar și multor artiști consacrați, aflați la deplina maturitate creatoare. Este o foarte bună ocazie pentru un necesar schimb de experiență între generații.