"Privind prin oglindă" - Radu Belcin și Flavia Pitiș
31 martie - 9 mai 2010

Afișul expoziției
Afișul expoziției


În perioada 31 martie - 9 mai 2010, Muzeul de Artă Brașov organizează expoziția tinerilor artiști brașoveni, Radu Belcin și Flavia Pitiș, "Privind prin oglindă". Reunind două viziuni și destine artistice, expoziția propune o interogație asupra naturii aparente a realității. De tonalități afective antitetice, diferite stilistic, lucrările celor doi artiști pot fi privite ca o oglindă metaforică prin care putem întrezări o altă lume, care, asemenea imaginii din oglindă, reflectă lumea noastră, fără a se identifica cu ea.


Expoziția "Privind prin oglindă"

Încerc să creez în imaginile mele un univers în care individul din imediata apropiere este scos din rutina realității și azvârlit în mijlocul unor situații neașteptate. Mă folosesc de reperele acestei lumi, dar le dau sensuri noi, pun la îndoială cotidianul, captez atenția prin asociații complet noi de personaje, relații, acțiuni sau obiecte. 

Radu Belcin -
Curriculum Vitae


   

   

   

Necesitatea de a-mi proiecta fanteziile în imagini concrete este o preocupare permanentă a minții mele și motivul pentru care această provocare este în continuă transformare. Dincolo de zidul realității în care ne este blocată privirea poate pătrunde doar imaginația. Ea păstrează elementele pe care le cunoaște, care îi sunt familiare, dar le scoate din contextul obișnuit și le reașează în situații și combinații surprinzătoare. Imaginile astfel obținute au la bază propriul jurnal vizual, experiențele personale. În final mă interesează nu doar calitatea picturală a lucrărilor, dar și capacitatea lor de a transmite în sens simbolic mesajul pe care îl propun. 


Flavia Maria Pitiș -
Curriculum Vitae


 
 
 

 Aspecte din expoziție


 

 

Vernisaj